Gengas.se

Gengaständstickor

Hem > Gengatändstickor

Länkar

Skaffa solceller

Läs mer »

Fakta om elbilar

Läs mer »

Gengaständstickor

Här nedanför hittar du information om gengaständstickor och tändsticksplån. Du kan till exempel läsa om vad gengaständstickor användes till förr och hur de används nu. Utöver detta får du också veta vad du får betala för ett paket gengaständstickor idag om du är intresserad av att köpa en ask.

Vad är gengaständstickor?

Gengaständstickor är en form av tändsticka som togs fram för att kunna starta gengasmotorer. De brinner längre och med högre temperatur än vanliga tändstickor. De är dessutom betydligt större än vanliga tändstickor, en gengaständsticka är ungefär 20 centimeter lång. När de tänds brinner de mycket mer intensivt än en tändsticka, lågan påminner om en svetslåga. Intresserad av att veta mer om gengas och hur det tillverkas? Läs vår artikel om gengas här.

Köp gengaständstickor online

Här nedanför får du tips på olika bra och pålitliga återförsäljare och sidor där du kan köpa gengaständstickor för en billig peng.

Tradera

Tradera är förstås Sveriges mest välkända sida för auktioner online. I deras utbud kan du hitta i princip allt mellan himmel och jord, inklusive gengaständstickor, även om utbudet förstås varierar beroende på hur många försäljare som finns för produkten du letar efter. Priserna varierar förstås beroende på vilket skick produkterna är i, vilka utgångspriser försäljarna satt och hur mycket folk är villiga att bjuda.

Floby Överskottslager AB

Floby Överskottslager är, precis som namnet avslöjar, ett överskottslager som ligger i Floby några kilometer väster om Falköping. De har förutom en webshop en fysisk butik och säljer bland annat militärt överskott, kläder, vintageprylar och gengaständstickor. Deras fraktkostnad ligger runt 30 kronor och de skickar beställningar inom 24 timmar från att ordern lades.

Vadärdenvärd.se

Vadärdenvärd.se är en sökmotor som du kan använda för att se slutpriserna i avslutade auktioner. Den samlar in data från Sveriges största och mest välkända auktionsverk och auktionssidor. Du kan med andra ord söka på i stort sett vilken typ av produkt som helst för att få en ungefärlig uppfattning om vad den kostar, inklusive gengaständstickor.

Gengaständstickor – Pris

På auktionssidor kan du ibland hitta askar med gengaständstickor till utropspris på 10–15 kronor. Det är dock inte ovanligt att slutpriserna landar på upp mot 200–400 kronor. Det finns en rad olika faktorer som avgör slutkostnaden – exempelvis om du köper dem till fastpris eller på auktion och val av varumärke. Fasta priser varierar också beroende på märke och ligger också mellan 120 kr upp till 300–400 kr.